hoppal.jpgMárcius 5.-én tartották a Néprajzi Múzeum napját. A kiállításmegnyitóval egybekötött rendezvényen beszédet mondott Dr. Hoppál Péter kulturális területért felelős államtitkár. Csoportunk tagjai élve a lehetőséggel megszólították, és levelet adtuk át, melyben státuszok létrehozását és a kulturális területen dolgozó munkavállalók átvételének szükségességére hívtuk fel a figyelmet. 

Az összes közfoglalkoztatott közül 2016 decemberében 5476 fő rendelkezett diplomával, 36 665 pedig érettségivel. A kultúra és a közművelődés területén több mint 8 000 ember dolgozik közfoglalkoztatottként. Sokan közülük magas minőségű szakmai munkát végeznek, szaktudásuknak megfelelően. Munkájukra szükség van, ezt bizonyítja szerződésük rendszeres meghosszabbítása. Mivel munkájukra szükség van, azt gondoljuk, hogy az intézményeknek és a jó, szakmai munkát végző közfoglalkoztatottaknak is érdeke, hogy kapjanak lehetőséget arra, hogy munkájukat rendes munkaviszonyban folytassák tovább! Ehhez több intézményben a létszámstopok feloldása és státuszok visszaállítása szükséges!

 A Közmunkás Mozgalom a Jövőért csoport, kulturális területen dolgozó tagjai

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmunkasmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr1412334083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása