Önként kötelező

2016.08.01. 14:57

 

A Közmunkás Mozgalom a Jövőről

álláspontja a közfoglalkoztatottak katonai toborzásáról

 

playmobil-5565-inbox-1.png

Az elmúlt két hétben megtöltötte a sajtót az a hír, hogy a munkaügyi kirendeltségektől tömegesen kaptak meghívót a közfoglalkoztatottak, melyben az áll, hogy alkalmasság esetén szerződéses katonának foglalkoztatnák őket. Az ajánlatban a meghívók többségében az szerepel, hogy a toborzáson a megjelenés kötelező. Közlik továbbá, hogy amennyiben a toborzáson nem jelenik meg, vagy alkalmasság esetén az állást visszautasítja, törlik az álláskeresők nyilvántartásából, és az ellátásban részesülők támogatását megvonják.

Fontosnak tartjuk, hogy a munkaügyi kirendeltségek állásajánlatokat közvetítenek a közfoglalkoztatottaknak, így teremtve lehetőséget az elhelyezkedésükre. De tegyék ezt személyre szabottan!

Nem világos, hogy miért ilyen módon toborozzák a leendő katonai állományt, hiszen a pálya iránt vonzódó fiataloknak eddig is megvolt a lehetőségük az önkéntes jelentkezésre. Nyilvánvaló, hogy a most behívott közfoglalkozottak túlnyomó többsége alkalmatlan a katonai szolgálatra, akkor mi lehet a végső célja a hátrányos helyzetűek tömeges vegzálásának? Újabb figyelem elterelés a valós problémákról? Nem lenne jobb értelmetlen látszat foglalkoztatás, és import munkaerő helyett hiányszakmákra képezni a közfoglalkoztatottakat? Felháborítónak, és jogellenesnek találjuk az emberek ilyen formán történő zsarolását, és megfélemlítését, a kiszolgáltatottsággal való visszaélést.

Csoportunk fellép az ilyen, és ehhez hasonló jogtiprások ellen ezért, felháborítónak tartjuk, hogy a munkaügyi kirendeltségek rendszeresen nem igyekeznek hatékonyan ellátni feladatukat, és több ezer embert riogatnak katonai kényszertoborzással, miközben életkoruknak, fizikai és mentális állapotuknak és iskolai végzettségüknek megfelelő állásokkal vagy hatékony továbbképzésekkel nem szolgálnak!

Egyúttal szomorúnak tartjuk, hogy hazánkat egy olyan katonaság hivatott megvédeni, amelyik közfoglaltottak kényszertoborzásával tölti fel üres álláshelyeit.

behivo.jpg

 

Részletek:

http://abcug.hu/ejtoernyost-faragna-a-honvedseg-a-kozmunkasokbol/

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmunkasmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr648928372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása