Kedden este várunk megint mindenkit a Gólya Presszóba, Budapesten, a Bókay János utca 34-ben. 

16.30-tól közfoglalkoztatási tapasztalatokról és a KMJ csoport aktuális kampányairól beszélgetünk, utána pedig az Új Munka Kör beszélgetéssorozatunk második alkalmát tartjuk. 

Új Munka Kör estek II.: Aktív időskor az EXPACT oldallal; A New York-i közfoglalkoztatottak sikeres kampányai.

Magyarországon ma a hivatalos munkanélküliségi ráta tartósan 10 % alá csökkent. Ugyanakkor látjuk, hogy ez nem jelenti azt, hogy jól működik a piac: a munkanélküliek mellett még van egy több, mint 200 000 fős közfoglalkoztatotti állomány, akiknek jelentős része tartósan kiszorult, és egyre mélyebb szegénységben él. Rengeteg nem regisztrált munkanélküli van, akik alkalmi jövedelemből tengetik életüket, 

Az Új Munka Kör estek célja, hogy szakmai szereplők bemutatásával feltárja, milyen folyamatok, változások vannak ma Magyarországon a munkaerőpiacon, és mit lehetne tenni szakmailag megalapozott szakpolitikai kezdeményezésekkel, civil szolgáltatásokkal vagy hatékony érdekvédelemmel/ érdekérvényesítő munkával.

Az Új Munka Kör második találkozóján November 22-én az EXPACT című internetes oldalt mutatják be annak kitalálói, amely az 50 év feletti korosztály fizetett és önkéntes munkavállalását hivatott segíteni, és a Közmunkás Mozgalom a Jövőért mesél arról, hogy New York városának lakói hogyan építették le az ottani közfoglalkoztatási programot, és jutottak helyette munkához emberek. 

Szervezők: Magyar Szegénységellenes Hálózat és Közmunkás Mozgalom a Jövőért, Gólya

wep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmunkasmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr7511985492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása