Szeptember 22-23-án rendezte meg a Belügyminisztérium a II. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást.

„A rendezvényen 130 kiállító mutatja be a megvalósított közfoglalkoztatási programjának eredményeit, biztosít lehetőséget a település megismerésére, az általuk készített termékek és a helyi ételek kóstolására, azok megvásárlására.” – olvasható a meghívóban.

A programon valóban rengeteg kiállító, lelkes településvezetők, közfoglalkoztatók, termelők, közfoglalkoztatottak voltak. Ráadásul több tucatnyi településről fellépők is érkeztek, elsősorban népdal és néptánc csoportok. Kóstolóra volt bocsájtva rengeteg jó minőségű és különleges receptek alapján készült helyi termék – befőttek, savanyúságok, kolbászok. Több település működtet varróműhelyt, de a XV. kerületben pl. gipszből készítenek kisplasztikákat, öntvényeket, egyedi burkolatokat. Ha köztünk lenne, még Kádár János is nagy boldogsággal sétált volna végig a standok között, hogy a végén megkóstolja a kakaspörköltet.

Szavazni lehetett a legszebb stand díjára. Ukk község standja kapott tőlünk egy szavazatot, mert esztétikai szempontból a legszebbnek tűnt és a lekváraik, gyümölcsleveik is finomak. Reméljük, a polgármester asszony, valóra tudja váltani azon álmát, hogy a szociális szövetkezetben most dolgozó 8 közmunkásból valódi alkalmazott, illetve legalább a minimálbért megkereső szövetkezeti tag váljon. A legtöbb mezőgazdasági árut termelő közfoglalkoztató értékesít is. A helyi piacon, a helyi iskoláknak szállítanak be és van, aki étteremnek visz alapanyagot. Reméljük, erre a jövőben fel tudnak építeni egy piacképes üzleti modellt, úgy, hogy közben a szomszéd gazda sem megy tönkre, aki nem kap ingyen munkásokat és eszközöket az államtól.

kofkiall.jpgkozfoglkiall3.jpg 

kozfoglkiall2.jpg

kozfoglkiall4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmunkasmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr311737457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása