Végre valami pozitív változás!  Reméljük hogy igaz is.

contract_1_1.gif

kép forrása: Portland Public Schools

 

Csoportunk tagjaitól kaptuk március elején azt az információt, hogy az új tavaszi időszakban kötött szerződések időtartama a korábbi 3 hónaposnál hosszabb. Hat vagy 9 hónapos, sőt van, akinek 2016. január 28.-ig szól a szerződése!

A Közmunkás Mozgalom a Jövőért csoport üdvözli ezt a változást, mert a hosszabb időtartamú szerződések a foglalkoztatottak számára nagyobb biztonságot jelentenek és életüket tervezhetőbbé teszi:

A Belügyminisztériumtól a szerződések időtartamára vonatkozóan a következő tájékoztatást kaptuk:

"2014. december 1. napjától hatályosak a közfoglalkoztatási támogatásokról szóló 375/2010. (XII.31.) Korm. rendeletnek a közfoglalkoztatási szerződések időtartamára vonatkozó új rendelkezései, amelyek tekintetében a 11 hónapos támogatási időszak az alábbiak szerint módosult:
· a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási programok esetében a közfoglalkoztatási támogatásokról szóló 375/2010. (XII.31.) Korm. rendelet 4. § (5)-(6) bekezdése rendelkezik arról, hogy a támogatási időszak az egyes közfoglalkoztatási programok keretében legfeljebb 12 hónap lehet, azonban a közfoglalkoztatónak a támogatási időszak befejezését megelőző hatvanadik és huszonkettedik nap között benyújtott kérelmére a támogatási időszak egy alkalommal – a közfoglalkoztatotti létszám emelése nélkül- további legfeljebb 6 hónappal meghosszabbítható.
· a fent meghatározott időtartam irányadó az országos közfoglalkoztatási programok esetén, melyet a közfoglalkoztatási támogatásokról szóló 375/2010. (XII.31.) Korm. rendelet 6. § (4) és (6) bekezdése rendelkezik arról, hogy a támogatási időszak az egyes közfoglalkoztatási programok keretében legfeljebb 12 hónap lehet, azonban a közfoglalkoztatónak a támogatási időszak befejezését megelőző hatvanadik és huszonkettedik nap között benyújtott kérelmére a támogatási időszak egy alkalommal – a közfoglalkoztatotti létszám emelése nélkül- további legfeljebb 6 hónappal meghosszabbítható.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a 2015. március 1. napjától induló kistérségi (járási) startmunka programok, valamint a országos mintaprogramok 2016. február 29-ig tervezhetők, tehát ezekben az esetekben is 12 hónap az irányadó."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmunkasmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr827269753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.03.14. 20:15:57

hülyeség az egész.

amikor a társadalom kisírta a közmunkát, nem arra gondolt, hogy a munkanélküleik bokrot írthassanak, hanem hogy mondjuk építhessenek autópályát, pihentetőmedencét, gyárcsarnokot, meg ilyeneket.

a közfoglalkoztatás ilyen formában tragédia, és katasztrófa az egész gazdaságra nézve.
süti beállítások módosítása