TÉLI KÖZFOGLALKOZTATÁS

2014.11.16. 17:10

December elsejével hivatalosan megkezdődik a téli közfoglalkoztatási szezon. Megkérdeztük az illetékest. Arra voltunk kíváncsiak vajon milyen képzések indítását tervezik, azok mennyire lesznek piacképesek? Idén 28 000 ember képzését vállalta az állam. Kérünk benneteket, aki részt vesz majd a képzésekben, írja meg a tapasztalatait. Címünk:  kozmunkasmozgalom@gmail.com

Az alábbi linken pedig megtaláljátok a 15 napja beadott közérdekű adatigénylésünkre a választ a BM-től.

https://drive.google.com/file/d/0B6eCVhiXXzoiLUVQZmxoU01wbGM/view

Ha a Belügyminisztérium tervezetét elfogadja a kabinet, jövőre akár 40 ezerrel több közmunkást is foglalkoztathatnak a programokban. A támogatási rendszer kibővítésére a kormány 270 milliárd forintot szán a 2015-ös büdzséből.

hoeltakaritas-08-aj-600x400.jpg
A változások a programok időtartamát érintik. Eddig a közmunkás egyfolytában legfeljebb 11 hónapot dolgozhatott,a javaslat szerint most már 12 hónapig is foglalkoztathatja a munkaadó. Változás, hogy a munkavégzés időszakát nem egy naptári évre határoznák meg hanem szezonálisan dolgoztathatják a közmunkásokat.

A kormány tervei szerint az eddigi, átlagosan évi 200 ezer közmunkáson felül 2015. második felében további több tízezer ember bevonását tervezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmunkasmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr716905823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása