firenze2.jpgMájus elején 3 napot töltöttünk Olaszországban, Firenzében. A Magyar Szegénységellenes Hálózat EU-s nemzetközi tanulmányi projektjének keretében ketten a csoportból és még két másik szegénységet megtapasztalt aktivista utazott a projekt koordinátorával, aki ha szükséges volt, fordított. 

A találkozó során a különböző résztvevő országok bemutatták a szegénységben élők bevonását segítő eszközeiket. A képzések jó hangulatban zajlottak le olasz, osztrák, és holland résztvevők közreműködésével.

Minden résztvevő ország, így mi is tartottunk előadást Bálinttal közösen.  Bemutattuk a csoportunkat és az eddigi tevékenységeinket, és különböző önismereti csoportjátékokat játszottunk. A képzésen tanultunk bevonós játékot és stratégia építő játékot is, melyeket a következő piknikünkön szeretnénk bemutatni. Sok új dolgot tanultunk a levezetői feladatok elvégzésről. Ezeket igyekszünk alkalmazni a csoport találkozóinkon.

Sok hasznos dolgot tanultunk és megismerhettük más országok problémáit a szegénységben élők és a közmunkások helyzetén keresztül. Szombaton egy vacsora meghívással egybekötött színházi előadás keretében meglátogattunk egy családos hajléktalanszállót, ahol 37 nemzetiség lakik együtt.

A vacsoránkat is ők főzték mindenki a saját nemzeti ételét főzte. Így alkalmunk volt más nemzeti ételeket is megismerni  az olasz konyha remekei mellett és bepillantást nyertünk az ottani hajléktalan ellátásba is. Az ebédünk szombaton egy népkonyhán volt ami olyan mint nálunk a vöröskeresztes melegedők ételosztása csak kulturáltabb és bőséges 2 fogásos étellel.

Így sok személyes tapasztalatot szerezhettünk az ottani hajléktalanságban és szegénységben élők megismerése révén.

József

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmunkasmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr706183811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása