Találkozás Andor Lászlóval

2014.05.29. 16:59

andor.JPGNéhányan a csoportból részt vettünk a Policy Agenda és a Friedrich Ebert Stiftung Alapjövedelem, közmunka, segélyezés c. konferenciáján április 25.-én. Sok érdekességet hallottunk, sok számunkra elfogadhatatlan véleményt is, de most nem az eseményről szeretnék beszámolni.

Ugyanis a konferencián találkoztunk és beszéltünk Andor László Európa Tanács taggal, aki az  Európai Szociális és Foglalkoztatáspolitikai bizottság uniós biztosa. Ő volt az egyik előadó a programon.

Elmondtuk neki a közmunkával kapcsolatos problémákat. Megalázó bánásmód, ellent mondó nyilatkozatok, kormányzati szinten, rossz eszköz és munkavédelmi felszerelés, ellátás, illetve ezek hiánya, visszaélések és törvényszegések, alacsony bérek, alacsony szabadság. Nem megfelelő és megalázó képzések. Ezekre válaszolva elmondta, hogy ezt ők Brüsszelben nem támogatják. Ezeket a panaszokat az Európa Tanács elé terjeszti és javaslatot kér a megoldásra, hogy tegyen a Tanács ajánlásokat  a Magyar Kormány felé.

Fontos, hogy európai szinten is fellépjünk az érdekeinkért.

József

 

(fotó: Csécsei Ilona)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmunkasmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr976183759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása