Közmunkás panasz 2.

2014.02.20. 15:49

Egy közmunkás tapasztalata, 2014. február 12.
Nem is tudom, hogy hol kezdjem.
Én egy fiatal közmunkás vagyok. Nem jó kedvemből vállaltam el a közmunkát, hanem mert szükségem van még erre a nevetségesen kevés pénzre és mert nem volt más lehetőségem. Tavaly március óta dolgozom. Kezdeném itt a történetemet. Rossz tapasztalataim akkor kezdődtek, mikor forróságban dolgoztam kint az utcán, kertben, meg mikor hova küldtek el. Pl. füvet kellett gereblyézni, sehol nem volt egy árnyék, se egy kút, ahol legalább egy kis vizet lehetett volna inni a nagy melegben. Hólyagosra égett le a vállam és "kedves" polgármester urunk (aki minden percben kocsikázott utánunk, hogy ugyan már még véletlenül se álljunk meg pihenni), véletlenül sem hozott volna egy kis vizet, ami járt is volna védőitalként.
Ez mind semmi, ha meg is álltunk, akkor is lehúzta a légkondis kocsiján az ablakot és kiabált, hogy dolgozzunk. Idézem: "Gyerünk lányok, munka van!" Egyébként is úgy beszél néha, mint ha kutyák lennénk.
Most olyan gond van, hogy nem kaptunk fizetést. Szerződésbe van foglalva, hogy 5.-ig meg kell, hogy kapjuk a bérünket. Hát ez nem történt meg. Arra hivatkozott a polgármesterünk, hogy a testületi képviselők feljelentették (mivel nem kapták meg tiszteletdíjukat) és ezért a mi bérünket zárolták. Utána mondott olyat is, hogy azért nem kapunk fizetést, mert valami számlára kellett a pénz, amivel a hivatal el volt maradva! Hozzáteszem még egyszer, hogy ezt a polgármester mondta!
A mai nap folyamán megkaptam a fizetésem felét, ami nevetséges. 25ezer forintot. Jesszus... Hány fele osszam ezt a kis pénzt??!! Senki nem mond semmit, és ha kérdez az ember valamit, nem kapunk egyenes választ, csak hebegést-habogást. Nem tudni, hogy mikor kapom meg a fizetésem másik felét. Ja igen, lassan itt a hónap vége, megint fizetési idő jön. Valószínű, hogy megint heteket kell majd várnom a pénzemre. A számla meg csak gyűlik, fizetési határidők járnak lefelé. A szolgáltatók rakják a késedelmi kamatot a számlára. Nem elég az, hogy nem kapom meg azt, ami jár, még többet is kell majd fizetnem a késedelmi kamat miatt. Ezzel, nem foglalkozik a "kedves" polgármester. 
Én csak azt nem értem, hogy nekünk közmunkásoknak mi közünk van ahhoz, hogy nem lettek kifizetve a képviselők, pontosabban fogalmazva a mi bérünknek (amit az állam utal) mi köze van ehhez az egészhez??? Úgy gondolom, de lehet bennem van a hiba, hogy a hivatalnak kéne lenni a faluért, nem pedig fordítva. A mi befizetetlenül maradt számlánkkal ki foglalkozik??!! Persze, hogy mi magunk. Akkor nem értem, minek nekünk közmunkásoknak kell foglalkozni a hivatal számlájával??!!
Arról nem is beszélve, hogy jelenleg éppen államilag támogatott iskolába járunk a közmunkaprogram által, ami azt jelenti, hogy a képzésünket az állam fizeti. Tehát, ha fel szeretnék mondani, vissza kell fizetnem azt az összeget, amit az állam kifizetett utánam. Ezzel arra akarok utalni, hogy fel sem tudok mondani, mivel nincs pénzem visszafizetni a támogatást.
Nem tudok más munka után nézni. Szóval, ott tartok ahol a part szakad...

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmunkasmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr935824290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása