DSC_7158.JPG

A Magyar Szegénységellenes Hálózat figyelemfelhívó rendezvénye a Szegénység elleni Küzdelem Világnapján, melyen részt vettek többek között a Közmunkás Mozgalom a Jövőért csoport tagjai is.

17-17:30-ig gyülekeztünk és szórólaposztás által megpróbáltuk bevonni ebbe a rendezvénybe az arra járó civileket is.

 

Márton Izabella a Magyar Szegénységellenes Hálózat igazgatója nagy vonalakban elmondta a rendezvény célját, és köszöntötte a megjelenteket.

Majd Szemes Melinda a Magyar Szegénységellenes Hálózat Vezetőségének tagja egy Nyilatkozatot olvasott fel, melyben 2004-től napjainkig terjedő időszakról beszélt és Magyarország jelenlegi társadalmi helyzetéről, természetesen a témába vágóan.

1383416_10200677244792858_291732097_n.jpg

Csonka József, a Közmunkás Mozgalom a Jövőért csoport képviseletében a szegénységről, és a közmunkával kapcsolatos tapasztalatairól beszélt.

Következett a tűzgyújtás dobszó kíséretében.

Hajós András arról beszélt, hogy mit jelent számára a szegénység, és hogy őt mennyiben érintette a téma.

Ezután szimbolikusan elégettük azokat a problémákat, jelenségeket, amelyeken vagy változtatni szeretnénk, vagy pedig mélyen érintette a szegénységben élőket.

 

DSC_7367.JPG

 

Rejtő Gábor saját szerzeményeit adta elő.

Hobo elszavalta József Attila „Tél” című versét, és más általa választott verseket.Sztuchlik Andrea A kíséretében közben időről időre megragadhatták azok a mikrofont, akik a rendezvény témájához kapcsolódó éneket vagy verset adhattak elő.

20:00-kor zárult a rendezvény.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmunkasmozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr595683490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása